Kennis over duurzaamheid

Educatie heeft veel effect, met name op het gedrag van mensen, van jong tot oud. Wij bieden verschillende gastlessen, projectweken voor basis- en voortgezet onderwijs aan. De theorie brengen wij op een interactieve manier in de praktijk met de doorlopende leerlijn duurzaamheid van groep 1 tot en met 8 en praktijkonderwijs tot en met VWO.

Daarnaast ontwikkelen we op maat inspiratiesessies of bieden we trainingen voor gemeenten en inwoners aan.

Wilt u meer informatie over trainingen, inspiratiesessies of gastlessen? Neem dan contact op via duurzaam@facetadvies.nl 

TIP: De gastlessen en projectweken met het thema zwerfafval kunnen gefinancierd worden uit de gelden die de verpakkingsindustrie aan gemeenten ter beschikking stelt (via NEDVANG).

Wij bieden scholen van het basisonderwijs een platform met online gastlessen rondom zwerfafval, afval en grondstoffen. Neem snel een kijkje op de website en zie of er voor jouw gemeente al gastlessen beschikbaar zijn gesteld.

Enkele cases van ons:

Gastlessen voor basisonderwijs

Onze gastdocenten geven gastlessen over duurzaamheid. In de interactieve gastles zwerfafval gebruiken ze verschillende werkvormen om de theorie op een leuke en uitdagende manier te brengen. Ook gaan ze met de kinderen naar buiten om zwerfafvalonderzoek te doen en te rapen. In de gastles Van Trash to Treasure leren kinderen over afval scheiden en recycling. We verzorgen gastlessen op scholen uit onder meer de gemeenten Heeze-Leende, Waalre, Cranendonck en Meijerijstad.

Bekijk het aanbod voor het basisonderwijs
Bekijk het aanbod voor het voortgezet onderwijs

Projectweek voedselverspilling

Samen met gemeente Bergeijk, Rabobank De Kempen en Plus supermarkt hebben we een projectweek voedselverspilling voor basisschool De Klepper georganiseerd.

Bekijk hier de video

Cursus gedragsverandering voor gemeenten

We ontwikkelden een driedaagse cursus ‘Gedragsverandering’ voor de ambtelijke werkgroep materialentransitie van de gemeenten van de Metropoolregio Eindhoven (MRE).

Cursus Omgevingswet

De nieuwe Omgevingswet verwacht van gemeenten een andere aanpak en werkwijze dan zij gewend zijn. Daarom hebben we een cursus Omgevingswet voor colleges en raad ontwikkeld.