Ecosystemen en Biodiversiteit

Wereld

Ecosystemen en Biodiversiteit

Gezonde, veerkrachtige ecosystemen en het behoud van biodiversiteit zijn ontzettend belangrijk en dienen als fundamenten van ons welzijn, de wereld en onze welvaart.

Ecosystemen zijn een natuurlijk systeem die bestaan uit dynamieken tussen planten, dieren en micro-organismen en de elementen lucht, water en aarde/bodem. De interacties tussen deze actoren vormen de basis voor het leven op aarde.

Biodiversiteit is kort gezegd een andere naam voor al het leven op onze planeet. Een gezonde en hoge biodiversiteit zorgt ervoor dat ecosystemen tegen een stootje kunnen, kunnen mee veranderen in een veranderende context en het leven op aarde in evenwicht blijft.

Het is dus belangrijk om de ecosystemen en biodiversiteit te beschermen en verbeteren (want dat is nodig) en er voor te zorgen dat deze floreren zodat zij hulp kunnen bieden tegen klimaatverandering.

Denk hierbij met name aan het beschermen van natuurlijke habitats, het herstellen van beschadigde ecosystemen en het bevorderen van de natuurlijke rijkdom van plant- en diersoorten.