Jaarlijks organiseert de Verenigde Naties de Wereld Milieudag (of: World Environment Day) om aandacht te vragen voor het klimaat. Het thema van dit jaar is ‘Only One Earth’ en de focus ligt op duurzaam leven in harmonie met de natuur. Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Stockholm Conferentie heeft plaatsgevonden, die geleid heeft naar het markeren van vijf juni als de jaarlijkse Wereld Milieudag.

Ieder jaar verandert het gastland van Wereld Milieudag. Vorig jaar werd het georganiseerd in Pakistan, afgelopen weekend was Zweden het gastland. Met het thema is de focus gelegd op de ecologische grenzen van de planeet. Wij, de mensheid, hebben nog maar beperkt de tijd om de maatregelen op te schalen en te zorgen dat we in actie komen. We hebben de oplossingen, kennis en technologie in huis om klimaatverandering in te perken: laten we die gebruiken.

De voorbeelden die de Verenigde Naties noemen zijn beeldend en schokkend. Zo verliezen we elke drie seconden een stuk bos ter grootte van een voetbalveld en zijn we al de helft van onze koraalriffen verloren door de opwarming van de aarde. Met de World Environment Day campagne wordt de oproep gedaan om samen, als collectief, actie te ondernemen en zo onze planeet te beschermen en herstellen.

Facet adviseert organisaties op het gebied van duurzaamheid. We houden ons onder andere bezig met duurzaamheidsbeleid en het opstellen van transitievisies warmte. Ook begeleiden we gemeenten in sociale transities die ten grondslag liggen aan onder andere de energietransitie. Een voorbeeld hiervan zijn de Omgevingstafels, waar we gesprekken hebben ingericht met collega’s en stakeholders binnen een gemeente voor het toewerken naar oplossingen. We willen graag ons steentje bijdragen aan een klimaatneutrale samenleving en aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek.