Maak kennis met ons nieuwste teamlid: Chris Anne

In maart heeft Facet haar team opnieuw mogen uitbreiden. Tijd om eens nader kennis te maken met Chris Anne.

Wat is je achtergrond?

Hiervoor was ik vooral actief in de wereld van entertainment en media, waar ik ook in ben opgeleid. Na de middelbare school heb ik Media en Entertainment Management gestudeerd in Breda. In die periode heb ik op twee hele leuke plekken stage gelopen. Voor mijn eerste stage werkte ik in Amsterdam voor de politieserie “Van Speijk”, dat werd uitgezonden op Talpa. Als assistent productie deed ik administratie, scoutte ik filmlocaties en stuurde ik scripts uit naar de acteurs.

Tijdens mijn tweede stage werkte ik voor het Wereld Kinderfestival. Ik hield mij vooral bezig met het scouten van lokaal en multicultureel talent op het gebied van circus, muziek en dans. Ook evalueerde ik voor mijn scriptie lesmateriaal voor basisscholen over multiculturalisme.

Na mijn studie in Breda ben ik actief gebleven in het werkveld omtrent media. Zo ben ik met veel plezier voor lange tijd vrijwilliger geweest bij SIRIS: de lokale omroep van de gemeenten Someren en Asten. In deze regio ben ik ook opgegroeid. Bij SIRIS was ik actief op allerlei gebieden, zoals camerawerk, redactie, editen en interviewen. De dynamiek bij de omroep sprak me enorm aan. Ik kwam op veel verschillende plekken en vond het erg leuk om creatief bezig te zijn. Daarnaast heb ik gewerkt bij een bedrijf dat reclames en de aanwezigheid van logo’s op televisie detecteert en meet.

Hoe ben je bij Facet terechtgekomen?

Bij mijn vorige werkgever had ik het goed naar mijn zin, maar ik verloor mijn gevoel en affectie bij het product. Voor mij reden om op zoek te gaan naar iets anders. In mijn privéleven vond ik duurzaamheid altijd al heel belangrijk, dus leek het mij mooi om te gaan werken voor een bedrijf dat zich daarvoor inzet. Mijn sterke punten liggen op het gebied van organisatie en planning, dus ik kwam ik uit bij de vacature voor medewerker support. En ik denk dat Facet goed bij mij past qua mensen en dynamiek.

 

Wat vind je leuk aan Facet?

De idealen van Facet spreken me aan: samen een betere wereld creëren. Facet is jong en dynamisch en altijd in beweging. Ik heb het gevoel dat mensen hier constant op zoek zijn naar ontwikkeling en verbetering. Dat zie ik bijvoorbeeld terug in de organisatie en de nieuwe propositie. Mijn collega’s zijn positief en betrokken. We maken altijd tijd voor elkaar, ook als we het druk hebben. De verbinders die wij zijn als Facetters, zie je ook duidelijk terug in ieder individu. Ik denk bij Facet nog veel te kunnen gaan leren. We werken aan veel verschillende thema’s waardoor we een breed spectrum aan kennis en ervaring in huis hebben én met elkaar delen. Dat vind ik heel leuk.

Waar ben je al mee bezig bij Facet?

In de rol van support doe ik van alles, zowel administratief als organisatorisch. Ik organiseer bijvoorbeeld de gastlessen die wij geven bij basisscholen. Dat sluit mooi aan bij mijn kennis en interesse in educatiemateriaal voor basisscholen. Ik vind het belangrijk om kinderen in een vroeg stadium te betrekken, ook met betrekking tot duurzaamheid en het werken aan een betere wereld. Naast de gastlessen ben ik ook het eerste aanspreekpunt voor sollicitanten en plan ik de kennismakinggesprekken voor hen in.

 

Van welke werkzaamheden krijg je de meeste energie?

Ik krijg veel energie van het contact met mijn collega’s. Een goed voorbeeld hiervan is de Facet Friday. Dit is een wekelijkse interactieve sessie van een uur waarin interne zaken bespreken en regelmatig externe sprekers uitnodigen. Ik ben vrijwel meteen tot voorzitter van Facet Friday benoemd, een goed voorbeeld van het vertrouwen dat je meteen krijgt vanuit de organisatie. Vrijdag is een dag waarop alle collega’s op het kantoor aanwezig zijn en we extra aandacht hebben voor het team. We maken echt tijd voor elkaar, dat is heel fijn. Verder vind ik het leuk om in mijn rol van support actief bezig te zijn: plannen, taken afronden, organiseren.

Wat doe je als je niet aan het werk bent voor Facet?

Ik heb een leuke man en een zoontje van vijf jaar oud. In de zomer ga ik graag naar festivals. In de regio waar ik ben opgegroeid zijn veel leuke festivals zoals Nirwana Tuinfeest. Vorig jaar was ik bij Best Kept Secret daar ga ik dit jaar ook weer naartoe. Leuke muziek en lekker eten, daar houd ik van. Ik vind het ook leuk om restaurantjes te ontdekken en zelf nieuwe recepten te proberen. Ik heb een groot deel van mijn leven gedanst en momenteel ben ik actief met Zumba. Ook houd ik van reizen. Ik heb mooie herinneringen aan Maleisië, Japan en India.

 

Wat is je droom voor de toekomst?

Ik zie graag een toekomst voor me waarin we meer rekening houden met elkaar en met onze planeet. Ook zie ik een wereld voor me waarin we problemen in het heden oplossen en niet pas achteraf.