De vakantieperiode is ingegaan. Dit jaar zal er misschien net wat anders uit zien dan voorgaande jaren. Ondanks de versoepelingen vanuit de overheid rondom het coronavirus, zal er voor velen voldoende reden zijn om niet het risico te lopen om besmet te raken of te stranden op de vakantiebestemming en daarom dit jaar dichter bij huis op vakantie te gaan.

Facet ziet hier het positieve van in! Je bespaart namelijk ontzettend veel CO2 door een keertje minder het vliegtuig te pakken. Wij vroegen twee van onze collega’s die afgelopen jaar een verre reis naar Zuid- en Midden-Amerika maakten, hoe zij hun vakantie dit jaar zouden doorbrengen. Het resultaat loont: een weekje doorbrengen op de Veluwe en een kampeervakantie in Oostenrijk dit jaar leveren samen een besparing van 12.160 kg CO2 op. Dit staat ongeveer gelijk aan: één jaar energieverbruik, verlichting in huis, eten én nog eens 5 keer per week met de auto van Utrecht naar Amsterdam rijden.

Daarbij kan een vakantie dichtbij net zo leuk zijn! Wij delen graag enkele tips van onze collega’s voor een duurzamere vakantie:

  • De meest duurzame vakanties zijn wandel- of fietsvakanties. In Nederland zijn er genoeg mooie natuurgebieden te ontdekken. Wil je meer zien in een korte tijd? Huur dan een elektrische fiets en plan je trip door Nederland heen!
  • Kom helemaal tot rust in een Natuurhuisje. Voor iedere nacht die jij boekt planten zij een boom.
  • Doe een huizenwissel met vrienden of familie! Dit is vooral leuk wanneer de één in het centrum van de stad woont en de ander in het buitengebied.
  • Als je wel naar het buitenland gaat, kies dan voor lokaal geproduceerd voedsel en drinken. Geniet bijvoorbeeld van heerlijke wijn een stokbrood in Frankrijk en steun de de lokale gemeenschap meteen.

Zo ga je nog steeds een heerlijke vakantie tegemoet en draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu.