Facet zet duurzame initiatieven graag in de spotlight. En al helemaal wanneer dit de buurman is! Rob Bossers tovert namelijk iedere woensdag de bijgelegen ruimte naast het Facet kantoor om tot een klushok.

In het verleden is Rob werkzaam geweest als instructeur fotografie, maar tegenwoordig zet hij zijn creatieve vaardigheden in en klust hij voor onze buren, het Heempark. Zo’n 30 jaar geleden ontwierp Rob al eens de het “Frater Simon del tour Heempark” entreebord voor hen, toen zij net het park aan het verbouwen waren. Momenteel houdt hij zich bezig met het construeren van een nieuwe informatiekast, waar kinderen die het Heempark bezoeken hun zelfgemaakte tekeningen en dingen die zij op het terrein vinden in kunnen plaatsen. Deze interactieve en veranderende kast biedt daarnaast ook ruimte aan bijzondere planten en geeft bezoekers informatie over de flora en fauna van het Heempark.

Het bijzondere is: Rob maakt uitsluitend gebruik van restmateriaal voor zijn projecten. Dit zijn enkel materialen die anders na gebruik of door overschot zouden zijn weggegooid. Van grote materialen, zoals oud hout van de bouw of gebruikte dibond platen van reclamebureaus, tot aan de kleinste details, zoals oude schroefjes uit zijn eigen schuur; Rob maakt van afval weer mooie nieuwe producten.

Facet haalt hier graag inspiratie uit en geeft dit ook door. Zo leren wij de allerkleinsten met onze gastlessen al hoe ze van afval speelgoed kunnen maken. Jong geleerd, is oud gedaan!