Op 17 september 2022 is het weer World Cleanup Day! Miljoenen vrijwilligers, overheden en organisaties wereldwijd steken morgen hun handen uit de mouwen om zwerfafval in hun omgeving aan te pakken. Zo bouwen we samen aan een duurzamere en schonere wereld! Doe jij ook mee?  

#NotInOurBackyard
Zwerfafval is een toenemend probleem, ook in Nederland. Wist je dat Nederland zelfs één van de grootse exporteurs van plasticafval ter wereld is? Daarom maken we tijdens  World Cleanup Day Nederland schoon en vragen we aandacht voor het afval dat in andere landen terechtkomt. Deze missie zetten we kracht bij met behulp van de hashtag #NotInOurBackyard. Met het inzamelen van al dat afval, krijgt men tegelijkertijd inzicht in de soorten zwerfafval die er zijn. Dit helpt Nederland in het toewerken naar passende en structurele oplossingen (bron: World Cleanup Day).

Nederland ruimt op
Vanuit gemeenten worden ook activiteiten georganiseerd tijdens World Cleanup Day. In opdracht van verschillende gemeenten ging Facet de afgelopen tijd aan de slag om deze dag voor te bereiden. Zo gaan de ZwerfAfvalPakkers (ZAPpers) morgen in de gemeente Waalre op stap om hun steentje bij te dragen en de straten schoon te maken. Naast inwoners, sluiten ook de carnavalsvereniging, de loopvereniging, de vogelvereniging en de jeugdbrandweer aan. De gemeente Waalre zorgt dat alle vrijwilligers gratis materialen, zoals knijpers en afvalzakken krijgen. Tijdens World CleanUp Day wordt er afval geraapt op verschillende locaties en van 10:00 tot 15:00 uur rijdt er een wagen van Ergon rond om de volle vuilniszakken op te halen en inwoners aan te moedigen. Uiteraard wordt er aan de harde werkers ook drinken en iets lekkers uitgedeeld.

Doe je mee?
Iedereen houdt van een schone omgeving. Nodig je buren, collega’s, vrienden of familie uit en draag jouw steentje bij om op 17 september samen met miljoenen anderen Nederland en de wereld een stukje schoner te maken.

Kun je je niet meer aanmelden bij jouw gemeente? Pak dan zelf een afvalzak uit de kast en wat handschoenen uit de schuur en ga aan de slag!

Contact
Wil jij ook graag een actiedag organiseren om zwerfafval op te ruimen in jouw gemeente? Of ben je benieuwd wat we nog meer voor jou en jouw organisatie op het gebied van afvalinzameling kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. We denken graag met je mee. Je kunt ons bereiken op 06 27 32 28 42 of mail naar info@facetadvies.nl.