Hoe beoordelen wij de materialen voor onze gastlessen duurzaamheid? Wij zetten ons eigen kids testpanel op! Met een praktijkgerichte focus op onze gastlessen kunnen onze eigen kleine Facetters als geen ander keuren wat hun creatieve brein op gang brengt en waar ze hun fantasie op los kunnen laten.

In de nieuwe gastles van Facet uit de reeks ‘Duurzame wereld’ gaan kinderen van groep 3 en 4 aan de slag met een technische knutselkoffer. Dit doen ze met behulp van de materialen van Makedo. De uitdaging is om van oude dozen en ander afvalmateriaal nieuw speelgoed of product te creëren.

In groepjes van twee brainstormen de kinderen eerst over wat ze willen gaan maken. Na het idee uitgetekend te hebben zoeken ze de juiste afvalmaterialen bij elkaar. Met een zaag, een priem en heel veel schroeven brengen ze vervolgens hun idee tot leven.

Wat maakt de technische knutselkoffer zo leuk en leerzaam?

De technische knutselkoffer is een interactief middel waar kinderen vol enthousiasme in de klas mee aan de slag gaan. Ze leren om creatief en constructief na te denken, samen te werken en het biedt de beginselen van techniek. Hoe gebruik je een zaag? Welke kant moet de schroef op draaien? Hoe kom ik van een 2D tekening tot een 3D ontwerp? We laten kinderen op een plezierige en laagdrempelige wijze kennismaken met deze 21e-eeuwse vaardigheden.

Het succes is gebleken! Benieuwd? Bekijk het filmpje van ons testpanel hieronder.