Klimaatverandering is aan de orde van de dag en heeft grote gevolgen voor de leefbaarheid van de aarde. Het wordt steeds warmer, de biodiversiteit neemt af, er vinden overstromingen plaats en op andere plekken heerst er juist enorme droogte. Om hier iets aan te kunnen doen is een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid nodig. Om aandacht te besteden aan een nieuw klimaatbeleid wordt op 14 maart, dus nog voor de landelijke verkiezingen van 17 maart, een klimaatmars georganiseerd.
De klimaatmars is een initiatief van verschillende maatschappelijke organisaties: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond, en Grootouders voor het Klimaat. Samen vormen zij de Klimaatcrisis Coalitie. Zij organiseren op 14 maart een klimaatalarm op ruim 40 locaties in Nederland, waaronder Eindhoven, Eersel en Waalre. Het is een stilstaande klimaatmars, waarbij de coronaregels in acht worden genomen. De klimaatmars start om 14.00 uur. In elke stad zorgen zij voor een divers programma met sprekers en om 15.00 uur wordt in alle steden tegelijkertijd alarm geslagen.
Volgens de initiatiefnemers wacht het klimaat niet en heeft de overheid lang genoeg andere prioriteiten gesteld. Zij vinden dat dit anders moet en kan. Om deze reden laten mensen zich op de zondag voor de verkiezingen door heel Nederland van zich horen.
Geïnteresseerd in de Klimaatmars? Kijk dan op de officiële website voor meer informatie of om je in te schrijven voor 14 maart. Voor deelnemers is het belangrijk om je aan te melden zodat de initiatiefnemers in de gaten kunnen houden hoe druk het wordt in de verschillende steden in verband met de Corona maatregelen. Het is ook mogelijk om vanuit huis online mee te doen met het klimaatalarm.

