Nationale week zonder vlees en zuivel

De Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel is vandaag officieel begonnen. In deze week van 7 t/m 13 maart worden Nederlanders opgeroepen om niet alleen vlees, maar ook zuivel te laten staan. Het vaker geen vlees, vis en zuivel eten, heeft een positief effect op het milieu. Facet doet dit jaar graag mee om bij te dragen aan een beter klimaat. Doe jij met ons mee?

Geen vlees en zuivel is minder CO2-uitstoot
Door geen vlees en zuivel te consumeren, wordt er bespaard op watergebruik en het vermindert de uitstoot van broeikasgassen. Benieuwd naar de impact van een week zonder vlees en zuivel? Wanneer je deze week geen vlees en zuivel eet, bespaar je 21,1 kg CO2-eq. Dat staat gelijk aan 121 km rijden met een gemiddelde auto. Voorgaande jaren was het enkel de week zonder vlees, maar dit jaar is ook zuivel toegevoegd. Reden hiervoor is de hoge milieu-impact van zuivel. Op het moment dat je ervoor kiest om deze week ook geen zuivel te eten, vergroot je de effectiviteit van deze week met 50 procent!

Meedoen
Wil je meedoen aan de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel maar weet je niet waar je moet beginnen? Onze keukenprins Peter Derksen helpt je graag op weg. Met zijn heerlijke recept voor een Vegan vijgen-walnoten-chocoladebrood voor SuperPowers. Lees meer over de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel op de officiële website! Daar kun je je ook aanmelden. Iedereen die zich aanmeldt, krijgt toegang tot informatie, inspiratie en tips om zeven dagen te genieten van vegetarische en plantaardige gerechten.

CO2 impact inzichtelijk maken van jouw product of service
Facet geeft organisaties advies over het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken, waarmee we werken aan een duurzamere wereld. Een lagere milieu-impact hoort daarbij. Ook  biedt Facet de mogelijkheid om de CO2 impact inzichtelijk te maken van jouw product of service. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn binnen jouw organisatie? Neem dan contact met ons op!