Kinderen denken mee over duurzaamheid op school

De Beatrixschool in Bergeijk heeft voor kinderen van groep 1 tot en met 8 een beroepenmarkt georganiseerd. Facet was hierbij vertegenwoordigd door Tommie Valkenburg. Niet alleen om te laten zien dat er binnen duurzaamheid veel mogelijkheden zijn om een mooi beroep te kiezen, maar ook om te laten zien hoe duurzaamheid er dichtbij huis uit ziet.

Uiteraard paste het programma bij het niveau van de verschillende groepen. Zo werd er in groep 1 voorgelezen uit de boeken van ‘De Klimaatjes’. De groepen 7 & 8 werden uitgedaagd om mee te denken hoe ze hun eigen school konden verduurzamen. Deze ideeën worden ook de komende tijd verzameld in een ideeënbus en opgestuurd naar Facet. Wij gaan met de schooldirectie in gesprek om te kijken welke duurzaamheidsmaatregelen we daadwerkelijk kunnen gaan uitvoeren. Hiermee betrekken we de kinderen bij de kleine stappen die zij zelf kunnen zetten.

We kijken uit naar de ideeën van de kinderen, want ook wij willen geïnspireerd raken door de jonge generatie. Heb jij nog tips? Of wil jij graag dat duurzaamheid onder de aandacht komt bij jouw school? Neem gerust contact met ons op!