Op maandag 9 mei hebben inwoners van de gemeente Maashorst tijdens een Klimaat Expeditie een bezoek gebracht aan zonnepark Nemerstroom. Tijdens deze expeditie kregen inwoners duurzame inzichten over de mogelijkheden tot het ontwikkelen van zonne- of windparken met lokaal eigendom. Als mede-eigenaar hebben inwoners de kans om energie op te wekken via een zonne- of windpark om daarmee hun eigen woningen te voorzien van duurzame stroom. Een mooie manier om bij te dragen aan de lokale energietransitie! De Klimaat Expedities van Facet zijn altijd op maat gemaakt en laten aan deelnemers mogelijke duurzaamheidsoplossingen zien. Bekijk de video van de Klimaat Expeditie aan zonnepark Nemerstroom hieronder.

Op bezoek bij Zonnepark Nemerstroom
De deelnemers aan de Klimaat Expeditie startten met een rondleiding op Zonnepark Nemerstroom. Zonnepark Nemerstroom is een onderdeel van coöperatie Zonnemaatje en ligt op het terrein van de Rioolwaterzuivering in Haaren. Dit park heeft 180 deelnemers en telt in totaal 1900 zonnepanelen; welke goed zijn voor het opwekken van maar liefst 520.000 kWh per jaar! Deze energie wordt weer gebruikt om ruim 180 huishoudens te voorzien van stroom. Na de rondleiding deelden ervaringsdeskundigen hun kennis met het gezelschap over het opzetten van zonneparken met gedeeld eigenaarschap. Eén van de presentaties ging over het project “LangStraatZon”, een project waar met 14560 zonnepanelen energie wordt opgewekt in de gemeente Waalwijk. Dit gebeurt samen met inwoners, bedrijven en verenigingen. De deelnemers aan de Klimaat Expeditie waren enthousiast en stelden uiteraard ook kritische vragen. Inwoners die geïnteresseerd zijn, kunnen als vervolg op deze expeditie een workshop volgen over wat het opzetten van een zonnepark in collectief verband inhoudt.

Klimaat Expedities op maat!
Ook interesse in een op maat gemaakte Klimaat Expeditie? Facet organiseert deze interactieve expedities voor verschillende doelgroepen om ze kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van klimaat en energie. Met de Klimaat Expedities ondersteunen we het besluitvormingsproces door deelnemers te inspireren en ze oplossingen van de toekomst te laten ontdekken. Tijdens een expeditie trekken jullie er samen op uit en leren jullie van ‘best practices’. Zo worden inwoners geënthousiasmeerd om duurzame keuzes te maken, krijgen raads- en collegeleden inspiratie voor hun eigen gemeente of kunnen beleidsambtenaren meer praktische kennis opdoen. Bekijk de brochures Klimaat Expedities voor een overzicht van de vele mogelijkheden.

Contact
Benieuwd wat een Klimaat Expeditie voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee! U kunt ons bereiken op 06 27 32 28 42 of per e-mail via info@facetadvies.nl.