Facet is weer een nieuw talent rijker. Vorige maand mochten wij Eveline de Beer verwelkomen in ons team. Als enthousiaste teamspeler met scherpe en strategische voelsprieten staat ze klaar om aan de slag te gaan met alle uitdagingen rondom duurzame ontwikkeling. We stelden haar een aantal vragen om meer over haar te weten te komen.

Wat is je achtergrond?

“Ik heb Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen gestudeerd in Wageningen. Dit is een studie gericht op het spanningsveld tussen bedrijven en consumenten. Naast bedrijfskundige vakken als marketing en finance volgde ik ook vakken gericht op psychologie en gedrag. Uiteindelijk heb ik me gespecialiseerd in het onderdeel bedrijfswetenschappen. Na het afronden van deze studie ben ik in Tilburg de master Strategic Management gaan volgen. Duurzaamheid liep daar, net als bij mijn studie in Wageningen, als een rode draad door de vakken heen. Hierdoor kwam ik vaak in aanraking met dit onderwerp. Mijn master thesis schreef ik over hoe duurzaamheid is ingebed in strategieën van bedrijven in tijden van crisis. Na het afstuderen ben ik gaan werken als strategieconsultant bij een inspectie- en certificeringsbedrijf. Hier mocht ik processen opzetten en begeleiden rondom het borgen en vernieuwen van de strategie van het bedrijf. Ik heb hier in twee jaar tijd enorm veel geleerd. Hierna merkte ik dat ik graag een andere branche wilde verkennen. Ik ben op zoek gegaan en kwam uiteindelijk terecht bij Facet.”

Wat was je eerste indruk van Facet (en de collega’s)?

“Op het kantoor heerst een fijne sfeer. Iedereen werkt prettig met elkaar samen. Tijdens gesprekken met collega’s in de eerste weken heb ik gemerkt dat iedereen erg open is en eerlijk is naar elkaar.”

Waar ben je al mee bezig binnen Facet?

“Op dit moment ondersteun ik verschillende collega’s, met name op het onderwerp energietransitie. Hierbij mag ik me bezighouden met schaarste op het elektriciteitsnet, participatie en allerlei andere uitdagingen die spelen rondom het realiseren van een nieuw energiesysteem. Ondanks dat de materie nieuw voor me is, vind ik het erg interessant! Dit komt ook omdat er momenteel enorm veel gebeurt op dit gebied. Ik houd me nu bezig met uitdagingen waarvan ik voorheen niet eens wist dat ze zo relevant en noodzakelijk zijn. Naast mijn inzet op het gebied van energie wil ik me het liefst zo breed mogelijk oriënteren op alle onderwerpen waar Facet aan werkt om te ontdekken wat ik écht het leukste vind.”

Wat doe jij als je niet aan het werk bent voor Facet?

“Dan ben ik vaak in de sportschool te vinden. Daarnaast zoek ik graag mijn vriendinnen op om samen iets leuks te gaan doen. Zij wonen verspreid over het hele land dus in het weekend ben ik vaak op reis door Nederland.

Ik vind het ook leuk om mijn eigen meubels maken en bezig te zijn met andere doe-het-zelf projecten. Het geeft me voldoening om iets bijzonders te creëren, iets dat je niet zomaar in een winkel kunt vinden. Binnenkort start ik met een cursus ambachtelijk houtbewerken. Daar kijk ik erg naar uit!”

Wat is jouw droom voor de toekomst?

“Mijn droom voor de toekomst op professioneel vlak is dat ik duidelijk voor mezelf heb welk pad ik binnen de wereld van duurzaamheid wil bewandelen. En dat ik hier iedere dag met plezier een bijdrage aan kan en mag leveren.”