Judith Baselmans: bij Facet kent iedereen haar als de altijd hard werkende, breed geïnteresseerde, sociale collega. Bij onze klanten staat ze bekend om haar vriendelijkheid, go-getter mentaliteit en grote hoeveelheid kennis over alle aspecten van duurzaamheid. Judith weet als geen ander waar de kracht van team Facet zit en heeft voor iedere uitdaging daarom de passende oplossing. Maar hoe kijkt ze eigenlijk zelf naar haar leven binnen en buiten Facet?

We stelden Judith zeven vragen om meer te weten te komen over deze Facet kanjer.

Hoe zou je jezelf als persoon beschrijven? Ook buiten werk om.

Volgens mij ben ik een heel open, transparant persoon die het erg fijn vindt om met mensen samen te werken. Ik werk gewoon echt graag in een team. Buiten werk om is dat precies hetzelfde. Voor mij geldt: ‘what you see is what you get’. Ik ben het liefst onder de mensen en vind het leuk om actief en ondernemend te zijn. Daardoor ben ik altijd bezig met het verzinnen van leuke dingen om te doen.

Eigenlijk was ik al heel vroeg bezig met het milieu, maar na een tijdje ben ik dat een beetje kwijt geraakt. Bij Facet heb ik dat weer teruggevonden.

Hoe ben je in de duurzaamheidsbranche terecht gekomen?

Ik was als kind al lid van Greenpeace, toen ik met mijn zakgeld mijn kinderabonnementje betaalde en shirtjes van Unicef kocht om goede doelen te sponseren. Eigenlijk was ik al heel vroeg bezig met het milieu, maar na een tijdje ben ik dat een beetje kwijt geraakt. Ik zat op het VWO maar was heel slecht in exacte vakken, waardoor het geen optie leek om iets in de duurzaamheidsrichting te gaan doen. Achteraf dacht ik: had ik nou maar HAVO gedaan met natuurkunde en biologie, dan was het misschien wel gelukt.

Na mijn schooljaren heb ik een hele tijd gewerkt bij een grote corporate organisatie. Ik zat daar uiteindelijk in een functie waar veel te veel van me gevraagd werd en had lange reistijden op en neer naar de Randstad. Dan had ik ook nog eens kleine kinderen thuis zitten, die hele combinatie werkte voor mij gewoon niet. Ik had niks met de cultuur, de manier van werken en met elkaar omgaan in de Randstad is heel anders dan in Brabant. We zaten in een open kantoorconcept, je had geen vaste plek, geen vaste afdeling, je team zag je een uurtje in de week en dat was het. Zeker voor mij als sociaal dier voelde dat niet prettig.

Uiteindelijk ben ik gestopt maar ik had geen idee meer wat ik toen wilde. Toevallig is Tommie mijn zwager en die zei: ‘Kom maar bij ons werken. We zijn net begonnen en er is nog van alles te doen, dus kijk maar wat je leuk vindt’. Ik had op dat moment het idee dat ik gewoon ergens mee moest beginnen. Maar het paste eigenlijk verassend goed bij waar ik vroeger al zoveel interesse voor had. Bij Facet heb ik m’n drijfveer weer terug gekregen.

We willen fijn samenwerken met elkaar én met onze opdrachtgevers. Dat kan alleen als je elkaar kent, vertrouwt en weet dat je op elkaar kunt bouwen.

Wat is jouw rol bij Facet?

Ik ben begonnen met het geven van gastlessen, en heb me samen met Madeleine gericht op het opzetten van ons educatieve aanbod. Na een tijdje kreeg ik de vraag van Nick of ik niet meer wilde doen met relatiebeheer, aangezien dat als groeiend bedrijf een belangrijkere factor werd. Tegelijkertijd kwam er ruimte bij zwerfafvalprojecten in drie gemeenten en dacht ik: ‘laat ik dat eerst proberen’. Na een half jaartje feeling krijgen voor hoe het werkt in overheidsland kreeg ik van Tommie wederom het verzoek me te richten op relatiebeheer. We zijn immers ook continue bezig met het door ontwikkelen en professionaliseren van onze eigen organisatie. De tijd was rijp, dit was voor mij hét moment om de stap te wagen.

Ondanks dat ik nu al geruime tijd de kar trek op relaties en acquisitie, ben ik eigenlijk totaal niet commercieel. Ik vind acquisitie een vies woord. En dus doen we dat anders dan anders. We willen fijn samenwerken met elkaar én met onze opdrachtgevers vanuit de oprechte overtuiging dat we echt iets goeds te bieden hebben en kunnen helpen met onze kennis, kunde en aanpak van de vele opgaven die er liggen. Dat kan alleen als je elkaar kent, vertrouwt en weet dat je op elkaar kunt bouwen. Onze opdrachtgevers zien we dan ook veel meer als partners waarmee we duurzame relaties onderhouden. Als je zo’n relatie opgebouwd hebt kun je ook vol overgave de stapjes extra voor elkaar zetten.

Wat maakt jou uniek in je werk?

Ik sta voor heel veel dingen open. Ik vind heel veel dingen leuk en wil alles proberen. Als het niet bij me past, ga ik gewoon weer verder met iets nieuws. Daarom ben ik ook zo blij dat ik daar bij Facet de vrijheid voor krijg.

In eerste instantie ben ik gewoon begonnen bij Facet omdat ik weer aan het werk wilde en om te kijken of ik iets toe te voegen had aan het startende bedrijf wat het toen was. Maar ik merkte al gauw dat de kernwaarden van Facet naadloos passen bij die van mij. Toen ik dan ook ook de vraag kreeg: ‘wat wil je hier eigenlijk gaan doen?’ was mijn antwoord dan ook: ‘Het maakt mij geen bal uit. Ik vind het heel leuk om bij Facet en met deze mensen te werken.’ Dat is ook echt typerend voor mij. Ik haal mijn energie uit de mensen met wie ik werk en de omstandigheden waaronder we werken. En die zijn bij Facet toevallig allebei heel fijn.

Welke werkzaamheden geven jou de meeste energie?

Wat ik heel leuk vind is het samenwerken met collega’s. We hebben echt een fantastisch leuk team, waarvan ik heel blij ben dat ik daar deel van mag uitmaken. Qua werk vind ik het intern coördineren en het adhoc dingen oppakken het leukst, omdat er iedere dag van alles op je bord komt en je daar ongeacht wat het is mee aan de slag moet. Iedereen ziet overal kansen en mogelijkheden en dat een beetje in kaart brengen, coördineren en oppakken is wat ik doe.

We zitten in zo’n positieve vibe waarmee we elkaar continue inspireren, motiveren en enthousiasmeren. Dat versterkt elkaar en is onderling aanstekelijk. Voor mij is dat echt dé grote kracht van Facet.

Stel je komt op een feestje na Corona. Hoe zou je Facet dan beschrijven?

Dat vind ik een lastige, om zo mijn eigen enthousiasme over te brengen op andere mensen. We werken op zo’n unieke manier. De organisatie is zo anders en plat ingericht, dat is niet wat mensen gewend zijn. Gezamenlijk bepalen we wat de koers is en hoe we het aan gaan pakken. Dat zorgt vaak voor onbegrip als ik daar over vertel. Mensen kunnen zich er niets bij voorstellen, wat niet vreemd is want bijna iedereen is een top-down structuur gewend. Ik denk dat je als klant van Facet er een beetje inzicht in krijgt, maar dat je het pas echt kan ervaren als je er volledig in zit.

Uiteindelijk vertellen we naar de buitenwereld gewoon wie we zijn en wat we doen. Dan is het heel simpel: we zijn een adviesbureau in duurzaamheid. En als je ons leert kennen merk je dat we echt anders zijn dan anders. Er zullen vast meerdere bedrijven zijn met zo’n soort cultuur en werkwijze, maar ik ken ze niet.

Wat vind je het leukst aan Facet of waar ben je het meest trots op?

Het leukste vind ik hoe we met elkaar omgaan. Iedereen wordt hier in zijn waarde gelaten, mag zichzelf zijn en krijgt de tijd en ruimte om uit te proberen welke werkzaamheden het beste passen. We mogen experimenteren, leren en fouten maken. En zo groeien we allemaal als personen. Eigenlijk zou je ons team meer als een vriendenclub kunnen beschouwen dan als puur een werkomgeving. Ik ben ook echt trots op wat we als team presteren. We zitten in zo’n positieve vibe waarmee we elkaar continue inspireren, motiveren en enthousiasmeren. Dat versterkt elkaar en is onderling aanstekelijk. Voor mij is dat echt dé grote kracht van Facet.