Vandaag gaat de nationale Verspilling Week van start! Een week opgezet door stichting Samen Tegen Voedselverspilling om aandacht te besteden aan de 2 miljard kilo voedsel dat jaarlijks in Nederland wordt verspild (bron: Monitor Voedselverspilling Update 2009-2018). De noodzaak is duidelijk en diverse gemeenten doen mee aan de verspillingsvrije week met verschillende evenementen: van supermarktacties en tips & tricks op social media tot aan educatieve video’s. Ook gemeente Meijerstad doet mee! Zij zullen zich komende week richten op educatieve gastlessen voor de allerkleinste burgers.

Facet zal op woensdag 8 september gastlessen over voedselverspilling verzorgen op basisschool de Sprongh. Uiteraard is dit niet compleet zonder de wethouder duurzaamheid die een kijkje komt nemen. Tijdens deze interactieve les maken leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met het voorkomen van voedselverspilling én hoe GFT+E weggegooid moet worden. In de les ‘Food Rescue’ komen ze in aanraking met de duurzame doelen (SDG’s) die verbonden zijn aan het thema voedselverspilling en zwerfafval. Aan de hand van een doe-opdracht en een tof spel laten wij kinderen niet alleen zien, maar ook ervaren wat ze kunnen doen met hun restjes, in plaats van deze weg te gooien. Door extra aandacht te besteden aan het thema hoopt de gemeente de kinderen te informeren en te stimuleren minder voedsel weg te gooien.

Facet verzorgt gastlessen over verschillende duurzaamheidsthema’s, waaronder ook voedselverspilling. Heb je interesse of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.