Facet en gemeente Meijerijstad: op weg naar een zwerfafvalvrije gemeente in 2030.

Hoe ga je van een subsidie voor de aanpak van zwerfafval naar duurzame gedragsverandering? Start met een goed plan van aanpak!

Met het streven van gemeente Meijerijstad om in 2030 zwerfafvalvrij te zijn, heeft zij besloten om op 20 november 2019 een Europese aanbesteding uit te zetten. Hierbij is Facet als beste uit de bus gekomen! Binnen dit samenwerkingsverband met de gemeente Meijerijstad zal Facet haar aanpak voor zwerfafval in de komende drie jaar verder uitrollen. Deze overeenkomst is opgesteld voor 2020-2021, met een verlenging tot en met 2023.

Facet houdt zich momenteel al bezig met de aanpak van zwerfafval door onder andere educatie, afvalvrije scholen, monitoring en de optimalisatie van snoeproutes. Wij sluiten aan op de doelen die gemeente Meijerijstad wil behalen met betrekking tot zwerfafval, maar ook op duurzaamheid in bredere zin. Zo stimuleren wij bewustwording en duurzame gedragsverandering onder inwoners van de gemeente. Op deze manier aspireren wij niet alleen een schone omgeving voor nu, maar ook voor de toekomst. Met een integrale aanpak ontzorgen wij de gemeente Meijerijstad met het nastreven van hun doelstelling.

Afgelopen woensdag spraken wij met wethouder Harry van Rooijen over het samenwerkingsverband. Facet kijkt erg uit naar de samenwerking met de gemeente Meijerijstad en wil haar graag bedanken voor deze mooie kans.

Benieuwd hoe wij zwerfafval aanpakken? Klik dan snel hier!