Facet hecht veel waarde aan haar kernwaarden en het bewaken ervan. Deze zes gemeenschappelijke kernwaarden vormen onze cultuur: eerlijk naar jezelf, eerlijk naar de ander, transparantie, betrouwbaar, plezier en verantwoordelijk. Maar hoe geef je nou invulling aan deze kernwaarden? En hoe bewaak je ze in coronatijd?

Zeker nu wij hard groeien als bedrijf en telkens nieuwe collega’s mogen verwelkomen is het een uitdaging. Belangrijk voor ons is dat de hechte band, die van oorsprong bestond tussen de eerste oprichters, ook overslaat op onze nieuwe collega’s.

Daarom organiseert Facet ‘de schaamte voorbij’ collega sessies. Dit zijn sessies waarin wij ons opnieuw aan elkaar voorstellen en dingen over onszelf vertellen die we nog niet wisten van elkaar. Aan de hand van een vragenlijst maakt iedere collega een presentatie over zichzelf. Startend vanaf je geboorte en jeugd, naar zaken die jou nu kenmerken. Dit gaat van leuke karaktereigenschappen, tot aan eigenaardigheden waar je je misschien wel een beetje voor geneert of normaal niet gauw deelt met anderen. Waar moet je keihard om lachen?  Maar ook; waar moet je keihard om huilen? Ook deze vragen horen in de presentaties thuis. Dat maakt het verhaal echt en persoonlijk. In een ‘tijdlijn van het leven’ vertellen we over de momenten waarop we als persoon het meest gegroeid zijn. In de tijdlijn komen de leuke en minder leuke kanten van ieders leven aan bod. Want door onze beste kanten, maar ook onze zwaktes en kwetsbaarheden te laten zien, bouw je een hechte vertrouwensband op met elkaar. Dit creëert onderling waardering en begrip. En eerlijk is eerlijk, het leidt soms ook tot hilarische onthullingen 😉

Het levert ons in ieder geval hele mooie, persoonlijke en soms kwetsbare verhalen op waar we om kunnen lachen en soms een traantje bij wegpinken. En zo bouwen wij voort aan ons mooie bedrijf, ook aan de interne organisatie. Want onze mensen zijn onze kracht. Elk uniek en ieder met zijn eigen bijdrage.