Ons voedsel is met veel energie en liefde gemaakt. Het legt een hele reis af van grond tot mond. Daarom is het belangrijk dat we goed omgaan met ons eten. Gemiddeld gooien we namelijk ieder jaar per persoon zo’n 34 kg goed voedsel in de prullenbak. Enorm zonde, vinden wij.

Daarom stimuleert Facet haar collega’s deel te nemen aan de Verspillingsvrije Week. Dit is een initiatief van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, met als doel een week lang geen voedsel te verspillen. En wij zijn de week van start gegaan met wat inspiratie!

Elke dag een beetje meer verspillingsvrij worden levert direct winst op. Het geeft je een goed gevoel, is beter voor het milieu én voor de portemonnee. Wist je dat je de impact op het milieu hiermee kan verlagen met wel 14 procent? Facet collega’s Lenny en Madeleine riepen daarom het team op om hun restjes van huis mee te nemen. Deze kliekjes kunnen namelijk ontzettend goed ingezet worden voor de bereiding van gezonde smoothies en heerlijke kommetjes soep.

Het resultaat loont: met de smoothies en soep hebben we ervoor gezorgd dat maar liefst 18 producten niet zijn verspild. Daarbij heeft het team lekker kunnen smullen en hebben we elkaar kunnen inspireren. Ook zo wordt Nederland steeds meer #verspillingsvrij.

Ook meedoen? Kijk voor meer informatie op www.verspillingsvrijeweek.nl

Facet organiseerde afgelopen jaar de projectweek voedselverspilling voor basisschool De Klepper in Bergeijk. Klik hier voor meer informatie.