“Ja, dit is zeker speciaal!” klinkt er in koor als Willeke, Dide & Anne elkaar spreken. Voor alle dames geldt dat dit hun eerste zwangerschap is. “Eigenlijk ook de eerste Facet-kinderen. Er waren wel al veel collega’s met kinderen, maar in het jonge bestaan van Facet zijn dit de eerste collega’s in verwachting.”

De drie stralende vrouwen zijn speciaal voor dit moment naar het kantoor van Facet in de Genneper Parken gekomen. Willeke: “Met zoveel jonge vrouwen in het team kun je er op wachten dat dit een keer gaat gebeuren, maar drie collega’s tegelijk is wel uniek. Ook uniek is de manier hoe Facet als werkgever hier op reageert; ons wordt echt alle ruimte die nodig is geboden. Over hoe wij in de toekomst willen blijven werken, maar ook nu al.” Dide: “Overigens is er ook alle begrip vanuit onze klanten. Ik merkte dat ik het best lastig vond om klanten te vertellen dat ik tijdelijk een gedeelte van mijn werkzaamheden zou moeten overdragen. Dit werd echter met alle begrip ontvangen. Wel kreeg ik de vraag: “je komt toch wel terug hè? Geweldig compliment!”.

“Ook intern wordt door collega’s meteen een helpende hand uitgestoken. Ik heb nooit om hulp hoeven vragen, iedereen was me meteen een stap voor.” “Dide, wij nemen de verantwoordelijkheid over zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken op het moment dat jouw verlof begint. Echt speciaal!”

Anne: “Dit zorgt er wel voor dat de verbinding die we met Facet hebben nog sterker wordt in deze periode. En dat juist in een tijd dat we elkaar fysiek minder zien. Dat maakt het ook wel dubbel, want juist dat is hetgeen wat ons werk zo leuk maakt.”

“Ik hoor trouwens ook vaker verhalen van andere bedrijven waarbij er veel minder begrip is.” Lachend geeft Anne aan dat door de Coronamaatregelen dit toch wel de beste tijd is om zwanger te zijn: “Feestjes, drankjes, het kan nu toch even niet. En ik moet er toch niet aan denken dat ik Rock Werchter moet missen!”

Twee jongens en een verrassing!

Willeke: “Dit is wellicht de laatste keer dat wij elkaar fysiek zien voordat ik moeder ben, ik ben 39 weken zwanger, Dide 30 en Anne 27 weken. Anne en ik krijgen allebei een jongen. Bij Dide is het voor ons nog een verrassing! Al onze partners ondersteunen ons echt geweldig. Zij nemen ouderschapsverlof en gaan minder werken, zodat wij ook na onze zwangerschap kunnen blijven werken. Voor de band met de kinderen is dat natuurlijk ook super.”