Aanstaande zaterdag 20 maart staat de jaarlijkse Landelijke Opschoondag weer op de agenda. Vorig jaar hebben we het moeten missen, omdat we in Nederland plotseling overvallen werden door de coronacrisis. Dit jaar kunnen we nog steeds niet met grote groepen inwoners op pad om buurten schoon te maken, maar uiteraard kan je wel zelf aan de slag!

Nederland Schoon en Facet roepen iedereen op om een ‘opschoon ommetje’ te maken. Ga je een frisse neus halen omdat je het binnen zitten even beu bent en nog aan je 10.000 stappen moet werken? Neem dan een vuilniszak mee, trek een tuinhandschoen aan en maak je dagelijkse ommetje vrij van zwerfafval. Lekker dichtbij en geen gedoe. Zo kan toch iedereen in zijn eigen omgeving nuttig bezig zijn tijdens de dagelijkse wandeling.

Wedden dat je ommetje in het vervolg een stuk leuker is? Je loopt door een schonere buurt en je krijgt er ook nog extra voldoening van, omdat jij daar zelf voor gezorgd hebt. En wie weet is het daarna zelfs wel voor herhaling vatbaar? 😉

Vraag ook vooral je huisgenoten, familie, vrienden of collega’s om mee te doen! Maak het leuker met een competitie en kijk wie het meeste afval kan opruimen. De verliezer trakteert op iets lekkers, want dat heb je wel verdiend na je wandeling. Op deze manier maken we het mogelijk om ons toch samen (op afstand) in te zetten voor een schoner Nederland.

Doe jij ook met ons mee?