Facet is altijd op zoek naar nieuw talent en frisse blikken om samen impact te maken. Afgelopen week mochten wij Teun Veekens verwelkomen in ons team. Teun is een creatieve probleemoplosser met een passie voor duurzaamheid. Hij speelt graag gitaar, is fanatiek mountainbiker en is het liefst te vinden in de natuur met zijn hond en vriendin. We stelden Teun een aantal vragen om meer over hem te weten te komen.

Hoe omschrijven vrienden jou?
“Vrienden omschrijven mij als een ‘handige Harry’ (of klusjesman, beunhaas, knutselaar). Ik repareer en verbeter graag dingen in en om het huis en dingen die een ander misschien in de winkel zou kopen maak ik graag zelf. Kapotte spullen probeer ik altijd eerst nog te repareren en tijdens het klussen maak ik het liefst gebruik van materialen die ik al heb liggen. Wanneer er binnen mijn vriendengroep of familie weer eens wat verbouwd, gerepareerd of gemaakt moet worden, sta ik snel klaar.”

Wat is jouw achtergrond?
“Ik ben opgeleid tot business innovator aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Voor ik met deze studie begon, heb ik eerst drie jaar een eigen meubelbedrijf gehad met een goede vriend. We hadden een eigen werkplaats waar we voornamelijk eettafels maakten van hout en deze verkochten wij in onze showroom in Valkenswaard en Utrecht. Dit was erg leuk, maar uiteindelijk was ik toch op zoek naar meer. Een nieuwe uitdaging. De studie Business Innovation bleek daarbij goed in mijn straatje te liggen. Tijdens de opleiding ging ik voornamelijk aan de slag met innovatiemanagement en conceptontwikkeling. Deze processen verliepen van A tot Z; van praktijkgericht onderzoek en creatieve processen tot aan het schrijven en uitvoeren van implementatieplannen. Hier kwam ik al wel enigszins in aanraking met duurzaamheid, maar ik werd pas echt verliefd op het vak toen ik startte met mijn minor Circulaire Economie. Daar is mijn passie voor duurzaamheid ook echt ontstaan. Na mijn studie ging ik niet meteen aan de slag in de duurzaamheidsbranche, maar heb ik eerst nog een periode bij een branchevereniging in robotica gewerkt. Daar was ik junior projectmanager en project development. Toch bleef het duurzaamheidsverhaal in mijn achterhoofd zitten. Hoewel robotica mooie innovaties kan bieden om verduurzamingprocessen te ondersteunen, stond het werk toch niet helemaal in lijn met mijn ambities. Ik ben verder gaan zoeken en uiteindelijk terechtgekomen bij Facet.”

Hoe ben je dan bij Facet terechtgekomen?
“Dat kwam eigenlijk via via op mijn pad. Op de website stond een vacature open voor junior Adviseur Duurzaamheid. Daar heb ik op gesolliciteerd. Naast de gesprekken die ik voerde met een aantal collega’s, heb ik meteen een vrijdagmiddagborrel meegemaakt. Dat is een leuke en slimme manier van sollicitaties doen. Tijdens zo’n borrel heb je de ruimte om kennis te maken met iedereen en proef je ook gelijk de sfeer binnen het bedrijf. Dit zorgde er ook voor dat ik mij meteen op mijn gemak voelde in de eerste week.”

Wat is jouw eerste indruk van Facet?
“Het is een gezellig en divers clubje. De kernwaarden komen terug in de dagelijkse gang van zaken. Alles wordt op tafel gegooid en is bespreekbaar. Mijn eerste indruk is dat iedereen behulpzaam is en elkaar graag helpt.”

Welke richting wil je opgaan bij Facet?
“Bij Facet wil ik graag met afval en recycling aan de slag gaan. Dit sluit uiteraard ook goed aan bij de minor die ik heb gevolgd. Ik ben als generalist opgeleid en heb veel praktische ervaring opgedaan, maar nu wil ik graag meer focus aanbrengen en me verder ontwikkelen binnen de circulaire economie. Bij Facet hoop ik ook deze groei door te maken.”

Wat maakt jou uniek?
“Wat mij uniek maakt is, denk ik, mijn groot inlevingsvermogen. Ik durf ook toe te geven dat ik wel eens een traantje laat bij een mooie film of goede muziek. Dit vind ik best een nuttige eigenschap. In mijn werk helpt mijn empathische karakter mij om de vraag achter de vraag te ontdekken en om mij goed in te leven in de wensen van een klant, opdrachtgever of eindgebruiker.”

Wat is jouw droom voor de toekomst?
“Ik droom ervan een goede duurzaamheidsprofessional te worden. Een sterke adviseur die anderen kan inspireren en overtuigen van de waarde van duurzaamheid en circulariteit.

Daarnaast wil ik met biomimicry aan de slag. Er valt zoveel te halen uit de natuur. Ik wil graag de kennis van de natuur doorvertalen in nieuwe processen en innovaties. Ik wil overheden en bedrijven laten zien dat het waardevol is om te luisteren naar de natuur en te leren van een eeuwenoud systeem. Er liggen genoeg duurzaamheidsopgaven om mee aan de slag te gaan en innovatie is daarin essentieel. Ik hoop het verschil te gaan maken en duurzame waarde te creëren voor mens, dier en planeet.”