De Groene Zone: ondersteuning bij de installatie van zonnepanelen voor woningeigenaren

In de regio Zuidoost Brabant hebben twaalf gemeenten de handen ineengeslagen. Zij hebben een initiatief opgezet dat inwoners ondersteunt bij de installatie van zonnepanelen. Met het project De Groene Zone bieden de aangesloten gemeenten woningeigenaren de mogelijkheid om gemakkelijk hun eigen duurzame energie op te wekken. Inmiddels zijn er al meer dan 40.000 panelen geplaatst via deze regeling.

Veel voordelen voor inwoners
Aan het project De Groene Zone zitten veel voordelen voor inwoners. Een woningeigenaar leent geld van de gemeente, waardoor hij of zij geen eigen financiële investering hoeft te doen. Op de lening zit een lage rente van 1,35%. Dit zorgt ervoor dat er meteen vanaf het moment dat de zonnepanelen op het dak liggen geld wordt bespaard. De opbrengst van de zonnepanelen is namelijk hoger dan de kosten van de lening. De zonnepanelen worden via de gemeente geplaatst door een betrouwbare leverancier. Ook zorgt de gemeente de komende vijftien jaar voor het onderhoud. Inwoners hebben dus geen omkijken naar de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen!

Communicatie voor samenwerkende gemeenten
Saskia Westerink is vanuit Facet ingehuurd om de rol van regionaal communicatiecoördinator te vervullen voor dit project. Onze rol is om de communicatiecampagne voor de gemeenten te coördineren. Hieronder vallen verschillende werkzaamheden, zoals het schrijven van persberichten richting inwoners, het organiseren van informatieavonden, het bijhouden van de gezamenlijke Facebookpagina en website, het bedenken van nieuwe advertenties etc. We onderhouden contact met de verschillende betrokken partijen en houden alle deelnemende gemeenten op de hoogte van de vorderingen van dit project.

Interesse?
Heeft uw gemeente een initiatief dat in vorm en/of inhoud lijkt op De Groene Zone? Of wilt u een soortgelijk project opzetten? Wij ondersteunen graag bij dergelijke projecten! Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. We denken graag met je mee. Je kunt ons bereiken op 06 27 32 28 42 of mail naar info@facetadvies.nl.