Practice what you preach – De Nationale Week Zonder Vlees

Ieder jaar voert de Stichting Nationale Week Zonder Vlees campagne voor een flexitarisch eetpatroon. Met zo veel mogelijk mensen gezamenlijk een week vegetarisch eten heeft een enorme positieve impact op het milieu. Hopelijk wordt er ook na de week zonder vlees wat vaker voor vegetarisch gekozen. Kleine moeite, dubbel effect!

Ook bij Facet was daarom de animo groot om van 9 t/m 15 maart 2020 ons steentje bij te dragen en elkaar ook vooral te helpen met het uitwisselen van vega-inspiratie en heerlijke recepten. Wij zijn ons, als duurzaamheidsprofessionals, bewust van de ecologische voetprint van een lapje vlees. Van de benodigde energie en methaan-uitstoot tot het drinkwater- en grondgebruik: onze vleesconsumptie heeft een enorme impact op mens, dier en milieu.

Voor de een is vegetarisch vanzelfsprekend, voor de ander is deze omschakeling (voor het hele gezin!) nog een hele tour. Om elkaar gedurende de week zo goed mogelijk te blijven motiveren en stimuleren, zijn alle recepten inclusief beeldmateriaal met elkaar en met onze volgers gedeeld. Voor ieder wat wils: van simpel tot exotisch, van groentesoep tot pastasalade en van een noodlebowl tot alternatieve AGV’tjes (aardappelen, groente, vleesvervanger). Benieuwd naar de vele recepten? En hoe de eindresultaten eruitzagen? Kijk op onze LinkedIn pagina.

Een weekje vega met team Facet en onze gezinnen levert lekker op: een besparing van zo’n 16 kilo vlees, 2.730 liter water en het CO2-equivalent van 1596km autorijden. Dit is een rit van Eindhoven naar Rome! Bovendien zijn wij en ons netwerk weer veel inspiratie en nieuwe recepten rijker, zo wordt een dagje vlees vanzelf de nieuwe standaard.