Facet kijkt met trots terug op het afgelopen jaar. Samen met ons netwerk hebben wij een breed scala aan projecten mogen uitvoeren en hebben wij een hoop impact kunnen maken. Graag delen wij een aantal van onze highlights:

  • In 2020 hebben wij ons team versterkt met maar liefst zeven nieuwe collega’s; een hoop nieuwe expertises en frisse blikken dus! Ook komend jaar hopen wij ons team verder te kunnen uitbreiden en zo nog meer impact te maken.
  • Ondanks de vele uitdagingen hebben wij onze educatieve gastlessen weer volop mogen inzetten op het basis- en voortgezet onderwijs. Naast de fysieke lessen, beschikken wij inmiddels zelfs over een online educatieaanbod (https://educatie.facetadvies.nl)
  • Kennis delen doen we om elkaar verder te helpen en ook dit jaar hebben wij ontzettend inspirerende verhalen vanuit ons netwerk mogen delen. Nogmaals een bedankje aan alle gastbloggers voor het overdragen van hun kennis, succesmomenten en inspirerende initiatieven.
  • Facet heeft een doorstart kunnen maken met het Klimaat reisbureau: vernieuwende excursies en unieke expedities voor inwoners om kennis te maken met verschillende duurzaamheidsthema’s. Inmiddels kunnen wij de activiteiten als virtuele beleving aanbieden of coronaproof op locatie faciliteren.
  • Met corona is het niet altijd even gemakkelijk geweest om verbinding te maken met elkaar. Een goede cultuur is ontzettend belangrijk voor Facet en het liefst werken wij daarom ook fysiek met elkaar en met onze klanten. Desondanks heeft het werken op afstand de creativiteit van ons team ook mogen bevorderen: van Facetime Friday overleggen tot aan digitale borrels, we hebben het allemaal voorbij zien komen. Wij zijn trots op alle inzet van ons team om de thuiswerksituatie voor iedereen een stukje aangenamer te maken.
  • Uiteraard zijn er ook dit jaar weer ontzettend mooie projecten voorbij gekomen; van participatietrajecten rondom klimaatadaptatie in de gemeente Heeze-Leende en procesbegeleiding en uitvoering van de regionale energiestrategie bij Metropoolregio Eindhoven tot aan een Europese aanbesteding om de gemeente Meijerijstad in 2030 zwerfafvalvrij te maken.

Wij mogen ons jaar positief afsluiten, zelfs zonder daarbij gebruik te hoeven maken van de NOW-regeling. Ons team heeft veerkracht getoond en dit konden wij natuurlijk niet zonder onze opdrachtgevers en ons netwerk. Wij willen graag iedereen bedanken voor het vertrouwen om met Facet aan de slag te gaan. Samen maken wij impact. En ons werk gaat door: ook komend jaar staan wij voor u klaar om alle duurzaamheidsvraagstukken aan te pakken! Dit keer wellicht met een nog groter team ?.

Namens team Facet hele fijne feestdagen en het allerbeste voor 2021!

Wij zijn er komende twee weken even tussenuit, maar wees gerust, in het nieuwe jaar staat er weer heel wat kennisdeling op de planning.