Twee nieuwe aanwinsten voor team Facet

Facet blijft groeien! Graag stellen we je voor aan twee aanwinsten voor ons team: Amijke en Marijn. We waren erg benieuwd hoe zij het hebben ervaren om tegelijkertijd bij ons te starten. We stelden ze daarom een aantal vragen.

Wat is je achtergrond?

Amijke: “Ik heb Trendonderzoek en Conceptontwikkeling gestudeerd aan de Fontys in Tilburg. Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan bij een online sieradenmerk. Daar deed ik verschillende communicatie- en marketingwerkzaamheden. Op dit moment ben ik ook nog actief voor een organisatie die ontwikkelingsprogramma’s maakt op het gebied van cultuur en leiderschap. Daar  werk ik mee aan een onderzoek naar het belang van cultuur op de werkvloer en hoe dat in de toekomst steeds belangrijker gaat zijn.”

Marijn: “Vorig jaar heb ik de master filosofie afgerond aan de Tilburg University. Het was voor mij een zoektocht om te beslissen welke vervolgstap ik daarna wilde nemen. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om mijn opgedane kennis in de praktijk te gaan toepassen, in plaats van verder te studeren. Eerder ben ik twee jaar werkzaam geweest als projectmanager bij een online marketingbureau in Amsterdam. Deze werkervaring neem ik mee in mijn werk bij Facet. Procesmatig werken en een projectteam leiden zijn mij in ieder geval niet vreemd. Tussendoor heb ik nog een aantal maanden in mijn eentje door Afrika gereisd. Dat was een enorm bijzondere ervaring.”

Wat was je eerste indruk van Facet (en de collega’s)?

Marijn: “De eerste gesprekken in het sollicitatieproces voelde voor mij niet als een ‘echte’ sollicitatie. Zeker het eerste gesprek ging vooral over ‘de klik’ tussen mij en Facet. Dat voelde meteen al erg vertrouwd. Ik vond het leuk om tegelijk met Amijke mijn start bij Facet te maken. Een voordeel van met zijn tweeën starten is dat we samen onze eerste ervaringen kunnen delen.”

Amijke: “Dat klopt helemaal! De gesprekken heb ik als zeer prettig ervaren. Het waren echt eerlijke en open gesprekken. Dat zag ik in mijn eerste weken ook overal terugkomen. Alles wordt openlijke besproken en er hangt een prettige sfeer. Dat past ook erg bij mij als persoon”.

 

Waar ben je al mee bezig binnen Facet?

Amijke: “Op dit moment maak ik visualisaties voor verschillende projecten en ondersteun ik collega’s op onderwerpen als deelmobiliteit en de warmtetransitie. Dat vind ik erg leuk om te doen. Verder hoop mijn achtergrond als  trendonderzoeker en conceptontwikkelaar toe te kunnen passen bij Facet. Ik zie daar veel kansen voor.”

Marijn: “Ik mag mij bezighouden met een project rondom de Transitie van het Landelijk Gebied. Hiervoor mag ik keukentafelgesprekken voeren met verschillende agrarische ondernemers en dat is erg interessant. Daarnaast mag ik mij verdiepen in circulaire landbouw. Dit is voor mij een nieuw onderwerp. Ik vind het leuk om me vast te bijten in dit soort nieuwe onderwerpen en daarvan te leren. Daarnaast heb ik al een aantal gastlessen gegeven bij verschillende basisscholen.”

 

Wat doe jij als je niet aan het werk bent voor Facet?

Amijke: “Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en tijd te spenderen met mensen die ik liefheb. Vorig jaar stapte ik samen met een aantal vrienden met de tent in een kano om te kamperen in de Biesbosch. Dit soort dingen vind ik fantastisch om te doen. Ook ben ik regelmatig in de sportschool te vinden en ben ik graag bezig met creatieve projectjes. Een van mijn laatste creatieve projectjes is het leren maken en repareren van kleren met de naaimachine.

Marijn: “Ik probeer over het algemeen veel verschillende dingen uit. Daar krijg ik energie van en nieuwe ideeën of een frisse blik. Zo tennis ik sinds kort en hang ik aan de klimwand. Daarnaast zijn lezen en dichten noodzakelijke bezigheden voor me. Ik ben hier graag mee bezig en er zijn maar weinig dingen die ik liever doe. Maar het allerliefst ben ik in de bergen. Mensen weten hier altijd hele fraaie anekdotes of redenen voor te verzinnen. Voor mij is het echter heel simpel; ze roepen me. Ieder paadje dat ik zie en iedere kronkel die de hoek omslaat brengt me naar nieuwe ontdekkingen.”