Drie nieuwe collega’s: verschillende achtergronden, één doel

Hoewel Gerdien, Anneke, en Susan elk een totaal andere achtergrond hebben, delen ze een gemeenschappelijk doel: maatschappelijk bijdragen en een betere wereld achterlaten. We maken  nader kennis met onze drie nieuwe, gepassioneerde teamleden.

Wat is je achtergrond?

Gerdien: “Ik ben opgeleid als tuin- en landschapsarchitect en heb bij zowel de gemeente Venlo als Deurne gewerkt. Mijn diverse rollen varieerden van projectleider groen in Venlo tot intern projectleider, scrummaster en adviseur leren en ontwikkelen in Deurne. Wat terugkwam in al deze rollen en waar echt mijn passie ligt is het samenbrengen van verschillende mensen om gezamenlijk doelen te bepalen en daarnaar toe te werken.”

Anneke: “Ik ben begonnen met een bachelor in sustainable innovation en heb daarna mijn master in sustainable energy technology gehaald. Ik heb me hierbij gefocust op de energietransitie en de maatschappelijke en economische aspecten ervan. Ik geloof dat zowel technische als sociale en economische aspecten moeten worden meegenomen in duurzaamheidsvraagstukken, en dat die laatste twee nog wel eens worden vergeten. Daarom vind ik het leuk om me daarop te focussen.”

Susan: “Ik heb een achtergrond in de zorg als ergotherapeut en projectleider. Daarnaast heb ik veel organisatieontwikkeling gedaan en samengewerkt met de gemeente Bladel en Reusel aan projecten bij de bibliotheek De Kempen. Mijn kracht ligt in het zoeken naar nieuwe, creatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen.”

Hoe ben je bij Facet terechtgekomen?

Hoewel de nieuwe collega’s alle drie een hele andere achtergrond hebben, zijn ze allemaal met ongeveer dezelfde reden bij Facet gaan werken.

Gerdien begint: “Ik besefte steeds meer dat ik een bijdrage wil leveren aan een betere wereld. Na het verduurzamen van mijn huis wilde ik meer doen, maar dat kon ik niet kwijt in mijn vorige rol. Facet kwam op mijn pad, en de diversiteit in opdrachten sprak me enorm aan.” Een verhaal waar Susan zich goed in kan vinden: “Ik sluit me daar volledig bij aan.”

Ook Anneke vertelt dat ze iets wilde doen met haar interesse in beleid en participatie rondom duurzaamheid: “Bij het zoeken van een afstudeerstage werd ik doorverwezen naar Facet. Al heb ik hier niet afgestudeerd, Facet is nooit van mijn lijstje afgegaan.”

 

Wat was je eerste indruk van Facet (en je collega’s)?

Ook hier zijn de dames het over eens, ze gaan met elkaar in de gesprek over de vraag: “Mijn eerste indruk was dat Facet een warme, laagdrempelige organisatie is waar collega’s elkaar helpen en we een stapje verder willen komen. Als organisatie, maar ook in het kader van maatschappelijke ontwikkeling. Iedereen neemt hierin ook zijn eigen verantwoordelijkheid, de oprechte motivatie om maatschappelijk te willen bijdragen is duidelijk voelbaar.”

Hierop vullen ze aan: “De openheid en transparantie die ik tijdens de sollicitatiegesprekken heb ervaren, hebben zich ook in de praktijk bewezen. Het voelt echt als een samenwerkend geheel.”

 

Wat doe je als je niet aan het werk bent voor Facet?

Gerdien: “Ik ben graag rondom huis bezig met klussen en tuinieren, ik vind eigenlijk altijd wel wat om te doen. Naast mijn werk run ik ook een vakantiehuisje in mijn tuin, midden in natuurgebied De Peel. Hiermee wil ik mensen de schoonheid van de omgeving laten zien.”

Anneke: “Ik ben veel buiten en hou van actieve bezigheden zoals hardlopen, wielrennen, wandelen en skiën. Ik hou ook van gezelligheid om me heen; leuke dingen doen met anderen vind ik belangrijk.”

Susan: “Ik heb drie kinderen die me dagelijks bezig houden en ook ons huis in de natuur vraagt regelmatig onderhoud. Ik hou van klussen, wandelen, lezen en op stap gaan met vrienden.”

 

Wat is jouw droom voor de toekomst?

Ook de toekomstdromen van Gerdien, Anneke en Susan zijn veel overeenkomsten te vinden.

Voor Susan en Gerdien geldt: “Dat hun kinderen het net zo goed hebben als zij zelf.” Susan voegt hieraan toe: “Ik zou ook graag zien dat spullen veel bewuster maken met lange levensduur en zo min mogelijk gifstoffen. Gifstoffen zijn overal, in plastic, cosmetica en zelfs luiers. Mijn droom is dat we dat grondig gaan afbouwen in de toekomst.

Anneke: “Mijn droom is om in ieder geval te kunnen zeggen dat we ons beste beentje hebben voorgezet om de aarde beter achter te laten, niet alleen op het gebied van duurzaamheid maar ook op het vlak van gelijkheid. En dat ieder hier op zijn eigen manier aan heeft kunnen bijdragen. ”