Aan het begin van deze maand mochten wij Miranda Braken ontvangen als nieuwe aanwinst bij Facet. Om haar gelijk beter te leren kennen gingen we snel met haar om tafel en stelden we haar een aantal vragen.

Wat is jouw achtergrond?

“Ik heb tot nu toe in de tandheelkunde gewerkt. Vroeger wilde ik altijd kapster worden, maar tijdens een bezoek aan de opleiding merkte ik dat dat beroep totaal niet bij mij past. Een leraar raadde me aan om eens bij de tandarts te gaan kijken en dat beviel heel goed! Zo kreeg ik op mijn 16e jaar al een bijbaantje bij een tandartspraktijk en ben ik de opleiding gaan volgen. Uiteindelijk heb ik 17 jaar bij die tandartsenpraktijk gewerkt. Een kleine praktijk die ik groot heb zien worden. Ik merkte dat het kleinschalige beter bij mij paste en ben daarom weer voor een kleine tandartsenpraktijk gaan werken. In een kleine praktijk zijn collega’s heel bepalend voor de sfeer. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar een gloednieuwe praktijk, waarbij ik de administratie van de grond af aan op heb mogen bouwen. Dat was een mooi traject! Uiteindelijk belandde ik bij een tandartsenpraktijk in Bergeijk.”


Hoe ben je vervolgens bij Facet terechtgekomen?

“Ik ken Inka al best lang. Toen we een keer aan het bijkletsen waren, vertelde ze hoe druk ze het had bij Facet. Ze grapte dat ze wel de hulp van een tandartsassistente kon gebruiken. Niet veel later belde ze mij op om te vragen of ik misschien oprecht interesse had om eens te komen praten bij Facet. Ondanks dat ik bij mijn toenmalige werkgever in Bergeijk erg op mijn plek zat, ben ik het gesprek toch aangegaan. En zo is het balletje gaan rollen.”

Wat is de reden dat je uiteindelijk hebt gekozen om die overstap te maken?

“Qua werk zat ik in Bergeijk goed op mijn plek, maar werken in een tandartspraktijk is minder flexibel.  Er is geen vrijheid om zelf te bepalen hoe en wanneer je iets oppakt. Dat flexibele en het zelf bepalen wanneer je dingen doet, sprak me juist aan bij Facet. Ik heb natuurlijk nog niet inzichtelijk wat de adviseurs bij Facet precies doen, maar ik houd ervan om zaken te regelen en anderen te ondersteunen.”

 

Wat ga je doen bij Facet?

“Ik ben onderdeel van support samen met Inka. Wat mijn taken precies gaan worden, weet ik nog niet. Dat is spannend omdat het allemaal nieuw is maar ook leuk! Er ligt nog veel op de plank waar we mee aan de slag kunnen. Ik ben iemand die graag overzicht heeft en vind het fijn dingen goed te regelen. Op dit moment vind ik het soms lastig dat ik dingen nog niet weet, maar dat is over een halfjaar wel anders!”

 

Wat is jouw eerste indruk van Facet?

“De eerste indruk is goed. Je wordt ongelooflijk welkom geheten. Dat is heel fijn. Ik moet wel wennen aan de vrijheid, het vertrouwen en de verantwoordelijkheden die ik krijg, dat is nieuw voor mij. Maar iedereen is enorm behulpzaam. Het voelt als een warm bad.”

Wat doe je als je niet aan het werk bent voor Facet?

“Dan zorg ik dat thuis ook alles op rolletjes loopt. Ik kook en bak graag en ik vind het fijn om creatief bezig te zijn. Als de koudere dagen er aan komen, haak ik bijvoorbeeld dekentjes. Daarnaast ben ik ook nog mantelzorger en fiets of wandel ik graag in de bossen.”

 

Wat is jouw droom voor de toekomst?

“Ik hoop een hele mooie balans tussen werk en privé te creëren, dat is namelijk erg belangrijk voor mij. Daarnaast streef ik ernaar dat iedereen bij Facet het fijn heeft op het werk, tevreden is en dat we alle zaken goed voor elkaar hebben. Ik vind het mooi dat we samen aan een groter doel werken om de wereld een beetje mooier te maken.”