Facetters Floor en Amber gaan binnenkort met zwangerschapsverlof. Er komen twee Facet kinderen bij! Amber krijgt een meisje en voor Floor is het nog een verrassing. Maar voordat het zover is, gaan we eerst nog met ze in gesprek over hoe het is om tegelijk zwanger te zijn en wat de reacties van collega’s waren op dit mooie babynieuws.

Tegelijk zwanger
‘Het is super leuk om tegelijk als collega’s zwanger te zijn! We praten er onderling ook vaak samen over. Hoe zij het doet met de babykamer, verlof of het regelen van de opvang’, vertelt Floor. ‘Het was ook zo toevallig! Tijdens de nieuwjaarsborrel kwamen we met z’n allen eindelijk na de coronaperiode weer fysiek bij elkaar. Ik vertelde de collega’s over mijn zwangerschap en direct daarna stak ook Floor haar hand op om te vertellen dat ze een baby krijgt’, vertelt Amber.

Reacties van collega’s
‘Iedereen was meteen enthousiast. Dat vind ik zo mooi aan onze club mensen dat er echt met ons meegeleefd wordt. Een aantal collega’s heeft natuurlijk al kinderen en vroeg direct of we nog wat spullen nodig hadden’, aldus Amber. ‘De betrokkenheid van collega’s is groot. Mara haar jongste is inmiddels al een paar jaar oud. Ze bood meteen al haar halve baby uitzet aan. Of ik de kinderwagen, Maxi Cosi en een kolfapparaat wilde hebben. Zo lief!’, vertelt Floor. ‘Mooi hoe die spullen dan weer een nieuw leven krijgen. Dat past ook bij Facet’, reageert Amber.

Beide dames merken wel dat het de laatste weken fysiek wat zwaarder wordt. Amber: ‘Soms ben ik wat vermoeider. Gelukkig kan ik dat ook met collega’s bespreken zodat ze af en toe wat van me over kunnen nemen. Dat is wel fijn. Niet alleen qua werk denken ze mee, iedereen is ook heel betrokken bij de zwangerschap en leeft mee als het even iets minder gaat.’

Meedenken  
‘Bij Facet denken ze als werkgever heel goed met ons mee. Met Saskia heb ik laatst een heel fijn gesprek gehad over mijn zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof en de mogelijkheden qua borstvoeding en kolven op het werk. Er wordt echt meegedacht met wat prettig is voor mij’, vertelt Floor. ‘Ja, Facet zorgt voor haar werknemers. Hier geloven ze dat dat het allerbelangrijkste is. Dat is niet bij ieder bedrijf een vanzelfsprekendheid’, aldus Amber.

Verlof en overdracht
Floor is de eerste van de twee die met verlof gaat. Op 10 juni is haar laatste werkdag. Amber volgt een paar weken later op  6juli. Amber: ‘ik denk dat ik op vrijdagmiddag met een alcoholvrij biertje in de hand afscheid neem van de collega’s voordat mijn verlof start. Dat past bij mij en zeker ook bij Facet.’ Beide dames hebben al afspraken gemaakt over hun overdracht. ‘Dide gaat mijn werk als beleidsadviseur Duurzaamheid voor de gemeente Oirschot overnemen. Het geeft rust dat ik nu al weet dat zij het van me over gaat nemen’, vertelt Floor. Amber heeft direct met de gemeente Waalre afspraken kunnen maken. ‘Ik ben o.a. bezig met de implementatie van een nieuw afvalsysteem voor Waalre. We hebben het zo gepland dat het zwaartepunt van de voorbereidingen voor mijn verlof plaatsvindt en een deel na mijn zwangerschapsverlof doorgaat.’