Nick Couwenberg, directeur en oprichter van Facet gaat na bijna 4 jaar Facet verlaten. Nick over deze stap:

“Het is tijd voor een nieuwe stap, voor zowel mij als voor Facet. We zijn sinds de start zo’n 4 jaar geleden enorm gegroeid. We zijn zo succesvol dat ik soms nog steeds verbaasd ben over het succes wat we met elkaar hebben bereikt. Vooral het team wat we als een soort familie hebben neergezet is ongekend. Het ondernemerschap was nieuw voor mij en heeft me veel geleerd. Wat ik graag wil, maar vooral ook wat ik niet wil. Graag wil ik een collega zijn van leuke mensen en dat is zeker gelukt. Wel ben ik er achter gekomen dat ik in de ‘uitvoering’ moet blijven, ik blijf toch die projectleider. In die zin heb ik ook goed gekeken naar de kernwaarden die we als organisatie hebben geformuleerd hebben: “eerlijk naar jezelf en eerlijk naar de ander”. Als ik eerlijk naar mezelf ben moet ik concluderen dat deze rol me in deze fase van Facet niet meer past. Als ik kijk naar het eerlijk zijn naar de ander, ben ik hier altijd open in geweest en ben ik hierin gesteund. Mijn doel is bereikt is: ik wilde dit team bouwen, en vooral ook plezier hebben met mensen om me heen.

Voor nu blijf ik vasthouden aan mijn persoonlijke belangrijkste kernwaarden: “samen & groeien”. Welke nieuwe uitdaging ik aanga is voor mij om in de komende periode te onderzoeken en daar heb ik veel zin in. Met wie kan ik samen weer groeien? Is het een terug naar mijn oude liefde in de bouw of misschien wel onderwijs zoals de rest van de familie?.”

De komende tijd ga ik mijn nieuwe woning tegenover mijn ouders moderniseren en verduurzamen, het bouwkundige zit duidelijk nog in het bloed. We kunnen in Nederland nog zoveel bereiken in de grote verduurzamingsopgave die we voor ons hebben. Laat staan het vergroenen van de fysieke leefomgeving.”

“Voor nu wens ik het team van Facet alle geluk. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen wat ik heb gekregen en wat we samen, met groei, hebben bereikt. De balans tussen nieuwe mensen en senioriteit moet hierbij heel goed blijven, dan kan Facet enorm succesvol zijn. Ik blijf uiteraard ambassadeur en fan van Facet!!.”