Dit jaar organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat opnieuw de Nationale Klimaatweek. Van 31 oktober tot en met 6 november wordt er door het hele land op verschillende manieren aandacht besteed aan het slimmer opwekken van energie en klimaatbewuster leven. Dit om inwoners en organisaties te inspireren, zodat ze zich (nóg beter) inzetten voor het klimaat.

Veel Nederlanders zijn al goed bezig met het besparen van elektriciteit en gas. Dat is goed voor onze omgeving én voor de portemonnee. Echter moet er nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelstellingen, die de overheid heeft opgesteld, te behalen. Een van de doelstellingen van de Nationale Klimaatweek is daarom het creëren van bewustwording: het is van belang dat we ons bewust zijn van de impact die we in Nederland hebben op het klimaat. Daarnaast hebben we concrete handvaten nodig om hiermee aan de slag te gaan en verbeteringen aan te brengen. Deze week vol duurzame inspiratie moet dus vooral leiden tot CO2-reducerend gedrag, zoals besparen van energie door het isoleren van het huis, minder vlees eten, duurzamer reizen en duurzamer produceren van voedsel en goederen.

Er worden veel verschillende activiteiten georganiseerd. Door het hele land vind je open huizen, hackathons, lezingen, webinars, adviesgesprekken en nog veel meer om inspiratie op te doen en zelf aan de slag te gaan. Want er is nog genoeg te doen!

Facet begeleidt gemeenten onder andere met sociale transities voor het bereiken van duurzaamheidsdoelen. Bijvoorbeeld via de ‘Omgevingstafels,’ waarbij we in gesprek gaan met externe stakeholders en collega’s binnen de gemeente om samen toe te werken naar oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken. Daarnaast ondersteunen we gemeenten bij het uitvoeren van communicatiecampagnes waarin inwoners zelf aan de slag gaan met klimaatbewuste maatregelen. We dragen graag ons steentje bij aan een klimaatneutrale samenleving en bieden jouw organisatie, niet alleen tijdens de Nationale Klimaatweek, maar het hele jaar door inspiratie voor uw duurzaamheidsuitdagingen.

Voor meer informatie over de Nationale Klimaatweek: bezoek de website.