Help mee tijdens de Landelijke Opschoondag 2022

Op zaterdag 19 maart 2022 vindt voor de 20e keer de Landelijke Opschoondag plaats. Nederland Schoon organiseert deze dag om gezamenlijk de strijd aan te gaan tegen zwerfafval. Help jij mee om Nederland schoner te maken?

Opschoon-ommetje
Je kunt bijvoorbeeld een ‘Opschoon-ommetje’ maken: door tijdens een wandeling een vuilniszak mee te nemen en je ommetje zwerfafval vrij te maken. Zo kan je in je eigen omgeving een bijdrage leveren. Bovendien is je ommetje de volgende keer dat je een wandeling maakt een stuk schoner en leuker! Maak een ommetje en vraag mensen uit je omgeving om met je mee te doen! Zet een initiatief op samen met huisgenoten, familie, vrienden of collega’s om samen de strijd aan te gaan tegen zwerfafval.

Kleinschalige acties in de afgelopen twee jaar
De afgelopen twee jaar zag de Landelijke Opschoondag er anders uit dan normaal: in verband met het coronavirus konden er geen grote opschoonevenementen plaatsvinden. Wel waren er veel kleinschalige acties dicht bij huis. In totaal namen er ongeveer 30.000 mensen deel, die met 4.500 acties Nederland weer een stukje schoner hebben gemaakt! Meer informatie over de Landelijke Opschoondag vind je op www.nederlandschoon.nl.

Over Facet
Facet ondersteunt gemeenten bij het opstellen en uitvoeren van (zwerf)afvalbeleid. Benieuwd hoe wij uw organisatie hierin kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op!