Digitale innovatie: Facet blijft bezig!

Ga direct naar de website

Van de thuisblijfouders tot de zzp’ers, de gehele zorgsector, de horeca en ook het gemeentewezen. Er is geen persoon in Nederland die momenteel niet de effecten van COVID-19 voelt. Het corona-virus legt in rap tempo ons openbare leven en onze sociale contacten plat.

Creatief ondernemerschap steekt tegelijkertijd overal de kop op. De horeca en vakantiesector gaan massaal aan de vouchers, buren verzorgen boodschappenservice, hotels stellen lege kamers beschikbaar voor coronapatiënten. Prachtige en inspirerende acties. Ons educatie team stond voor eenzelfde uitdaging. Immers, zonder scholen geen gastlessen. We geloven in het belang van laagdrempelig, energiek duurzaamheidsonderwijs voor een duurzame samenleving. Nu de scholen voorlopig gesloten zijn en blijven, willen we op een andere manier leraren ontzorgen en kinderen bereiken met educatie over belangrijke onderwerpen als afval en duurzaamheid.

Na een intensieve opnameperiode hebben we goed nieuws: Facet educatie gaat digitaal! Met een doorlopende leerlijn voor de basisschool groep 1 t/m 8 was er behoorlijk wat te digitaliseren. Om voor elke groep iets passends te maken hebben we onze creatieve krachten gebundeld met een eerste Facet collectie van digitale gastlessen als resultaat, beschikbaar via een aparte educatie website. Via de gemeente kunnen scholen (middels een unieke toegangscode) altijd en overal toegang krijgen tot onze gastlessen rondom het thema zwerfafval, afval en grondstoffen. Zo blijven we de scholen, tijdens maar ook na de corona-tijden, ondersteunen en ontzorgen in duurzaamheidseducatie.

Benieuwd naar ons volledige educatie aanbod? Klik hier voor meer informatie!