‘Bij Facet ontdekte ik dat generalisme mijn kracht is’

We praten met Dide Kuunders. Deze bezige bij zit niet graag stil en houdt zich bezig met veel onderdelen van Facet. Wat houdt haar werk in? En hoe ervaart ze het werken bij Facet? Tijd om Dide beter te leren kennen. Om dat te doen, stellen we haar negen vragen.

Hoe beschrijf je jezelf tijdens en buiten het werk?
“In mijn carrière vóór Facet merkte ik dat ik een ‘werk- en privé Dide’ in me had: op mijn werk was ik heel anders dan thuis. Dat heb ik tegenwoordig niet meer. Hier, bij Facet, blijf ik dicht bij mezelf. Alhoewel, er is nog wel een klein verschilletje: tijdens mijn werk focus ik me meer op de eigenschappen die ik voor mijn werk nodig heb. Ik sta hier altijd ‘aan’, ik beweeg snel, ik loop snel, ik praat snel, alles doe ik hier snel. Thuis gebruik ik altijd om bij te tanken, maar met een baby is dat nu wel lastiger!

Het is veel fijner om dicht bij mezelf te kunnen blijven. Dat gevoel heb ik bij Facet vanaf het begin: tijdens het eerste gesprek voelde ik me al op mijn gemak. Tommie nodigde mij uit om eens langs te komen voor een kopje koffie. De manier waarop dat eerste gesprek verliep, de sfeer die hier hing, hoe mensen met elkaar omgaan… Het past heel goed bij mij. Ik denk echt dat iedereen hier de kans krijgt zichzelf te zijn. Dat zorgt er ook voor dat je elkaar makkelijker confronteert. Dit kan lastig zijn, maar zo groei je wel als organisatie.

Tijdens mijn werk treed ik meer op de voorgrond dan thuis. Op mijn werk wil ik uitgedaagd worden. Ik wil op professioneel vlak en als persoon groeien. Het geeft mij echt een ‘kick’ als ik merk dat ik mezelf ontwikkel. Thuis wil ik juist ontspannen met mijn gezin. Dan ben ik een echt huismusje, maar ook niet altijd! Ik heb namelijk altijd extreme hobby’s gehad en ik ga uitdagingen graag aan! Zo heb ik met mijn partner de vulkaan El Misti in Peru beklommen. Toen ik dat had gedaan zei ik: ‘dit doe ik nooit meer’. Maar als ik dan terugkijk, wil ik dat soort dingen juist vaker doen. Inmiddels heb ik die bergtop al meerdere malen overtroffen, met Imja Tse in Nepal (6.160m) als absolute hoogtepunt. Het geeft zoveel energie om na veel inspanningen het positieve resultaat te zien, zowel privé als professioneel.”

Wat deed je voordat je bij Facet werkte?
“Vroeger wilde ik werken in de operatiekamer van het ziekenhuis. Ik ben toen begonnen aan een opleiding tot verpleegkundige. Hier ben ik na het eerste jaar mee gestopt: ik vond het heel mooi werk, maar ik merkte dat mijn kracht ergens anders lag. Ik heb de opleiding Juridisch Medewerker gevolgd en ben daarna, door de keuzerichting Openbaar Bestuur van deze studie, terechtgekomen bij de opleiding Bestuurskunde. Na mijn studies ben ik gaan werken bij de gemeente Eersel, waar ik me bezighield met interne organisatievraagstukken en vraagstukken over duurzaamheid. Mijn persoonlijke interesse in duurzaamheid was al groot, alleen ben ik er pas later achter gekomen dat ik hier ook werkgerelateerd echt iets mee kan doen.”

“Het pad wat ik heb bewandeld, klinkt misschien gek maar er zit ook een parallel in. Bij verpleegkunde zorgde ik voor het individu, en dat ‘zorgen voor’ komt ook terug bij duurzaamheid. Het is alleen vanuit een ander perspectief.”

Hoe ben je in de duurzaamheidsbranche terechtgekomen?
“Ik ben er min of meer in gerold. Bij de gemeente Eersel kreeg ik de kans om de functie beleidsmedewerker duurzaamheid te vervullen. Dit waren vooral projecten waar veel partijen samenwerkten en dat was erg interessant. Het verbinden van deze mensen, organisaties en andere stakeholders vind ik heel leuk en daar ben ik goed in. Bij één van deze projecten ben ik Tommie en Floor van Facet tegen het lijf gelopen.”

Wat doe je precies bij Facet?
“In het begin heb ik me vooral beziggehouden met energievraagstukken. De focus van gemeenten was in die tijd, dat ik begon met werken bij Facet, net gedraaid van afval naar energie. Bij mijn projecten ben ik vaak de persoon die in contact staat met heel veel verschillende partijen, met allemaal verschillende belangen. Het kan soms heel moeizaam zijn om die samenwerking op gang te brengen: elke partij spreekt zijn eigen taal en heeft ook een eigen belang. De kern van mijn taak binnen dergelijke trajecten is het zoeken naar het gezamenlijk belang.

Binnen Facet houd ik me bezig met de strategie. Ik merkte dat ik wilde werken aan het verder bouwen en ontwikkelen van Facet. Met mijn achtergrond in de bestuurskunde en mijn ervaring met complexe samenwerkingen voelde ik dat ik hier iets mee kon doen. Het is tof om op deze manier te mogen bijdragen aan Facet. Mijn kracht bij projecten extern is ook mijn kracht intern: de verbinding maken tussen de verschillende onderdelen van Facet.

We hebben in ons jaarbericht verwoord wie we zijn, wat we doen, waar we staan en wat onze dromen en doelen zijn. We hebben hiervoor de input van alle Facetters van de afgelopen jaren samengebracht en gezocht naar de essentie van ons verhaal en onze dromen. Ik vind het ontzettend gaaf dat mijn collega’s het vertrouwen in mij hebben om dit proces namens hen op te mogen pakken. Dat deed ik natuurlijk niet alleen, maar ik heb de juiste talenten betrokken om tot een mooi resultaat te komen. Eigenlijk ben ik dan ook alleen maar een kanaal waardoor onze dromen, wensen en behoeften samengebracht worden. Mijn rol is het bij elkaar brengen van informatie voor het bepalen van de koers, het tijdig opmerken als we van koers (moeten) afwijken en het eventueel bijsturen. Strategie is geen opzichzelfstaand onderdeel van Facet, het is voornamelijk een verbindende factor tussen de andere facetten. We moeten samen naar de stip op de horizon ‘varen’, en dat proces bewaak ik continu.”

“We hebben een platte organisatie en dat is mooi, maar het vraagt ook heel wat van je. Je krijgt hier ruimte en als je wilt groeien, dan moet je leren om die ruimte te pakken.”

Wat maakt jou uniek in je werk?
“Ik ben een echte generalist: ik weet van heel veel dingen alleen de essentie en dat heb ik lang als een obstakel gezien. Je hebt mensen die goed kunnen entertainen, mensen met een wiskundeknobbel, ga maar door. Mijn partner is bijvoorbeeld heel technisch en ik dacht altijd: ‘dat is fijn, als je ergens in uitblinkt’. Ik vond het heel vervelend dat ik dat niet had. Bij Facet ben ik erachter gekomen dat mijn generalisme juist mijn kracht is. In duurzaamheidsvraagstukken kan ik heel goed verbindingen leggen tussen verschillende opgaven en stakeholders samenbrengen. Dat maakt mij uniek.”

Welke werkzaamheden geven jou de meeste energie?
“Op momenten dat de druk heel hoog ligt en er chaos is, om op die momenten de verbinding te leggen en te merken dat wat ik doe aanslaat bij de organisaties. Dat geeft mij heel veel energie. Ik werk het beste als ik nét iets te veel werk heb. Als ik te weinig werk heb, krijg ik een ‘bore-out’.”

Hoe omschrijf je Facet aan iemand die ons niet kent?
“Wij zijn een hele diverse club mensen die met een zekere intrinsieke motivatie iets groters in de wereld zet dan onszelf. Wat dat betreft ‘leef’ ik de teksten die staan in ons jaarbericht. We hebben een platte organisatie en dat is mooi, maar het vraagt ook heel wat van je. Je krijgt hier ruimte en als je wilt groeien, dan moet je leren om die ruimte te pakken. Die ruimte is zonder kaders, en dat maakt het niet altijd even makkelijk. Daar moet je tegen kunnen. De leercurve is stijl, maar zo haal je het meeste uit jezelf. Dat heb ik bij mezelf ook gemerkt. Facet biedt mij de uitdaging die ik nodig heb. En na het harde werken, is er ook tijd voor ontspanning.”

“Ik werk nu drie jaar bij Facet en ik merk aan mezelf dat ik echt gegroeid ben. Dit komt onder andere door de ruimte die hier wordt gegeven. Ik heb moeten leren om deze ruimte te pakken en kansen te grijpen, dan haal ik het meeste uit mijzelf.”

Wat heb je geleerd in je tijd bij Facet?
“Kansen zien, en deze kansen grijpen. Ik heb mezelf veel beter leren kennen, ik weet veel beter wat ik wil, waar ik goed in ben en waarin niet. Datgeen waar ik niet goed in ben, kan ik vragen aan een collega. Ook dat heb ik hier geleerd: om hulp vragen. Als ik iets mis in mijn ervaring of kennis, is er altijd wel een collega die weet hoe het moet en die me op weg kan helpen. Door de juiste mensen op de juiste plekken te zetten, krijg je het beste resultaat. Dat is het mooie aan de diversiteit van ons team.”

Wat vind je het leukste aan Facet en waar ben je het meest trots op?
“Ik ben het meest trots op de mensen binnen het bedrijf, mijn collega’s. Alles wat wij samen voor elkaar krijgen, dat is prachtig om te zien. We hebben zo’n groei doorgemaakt sinds ons moment van starten tot nu. Ik kan niet wachten op de toekomst, om te zien wat wij nog meer in onze mars hebben en wat we samen voor elkaar kunnen krijgen. Daar heb ik heel veel zin in.

Hetgeen waar ik het meest trots op ben, is ook dat wat ik het leukste vind aan Facet: de mensen. Als ik bij een willekeurig ander bedrijf zou werken met dezelfde onderwerpen maar met andere mensen, dan zou ik daar niet de rest van mijn leven willen werken. Hier wel, door mijn collega’s. Dat maakt mijn werk zó leuk!”